Vanaf dit voorjaar kan men bij Grand Café Borg Nienoord ook terecht voor een dagje op het water. Het Grand Café heeft 7 sloepen bij de fabrikant liggen, die vanaf april aanstaande in de haven van Leek zullen gedijen. Via de website van de Borg zullen de bootjes gereserveerd kunnen worden voor een vaartocht van 2,5 uur, waarbij men ook kan kiezen voor een arrangement of een picknickmandje.

Het idee ontstond al in januari 2020 bij exploitanten Albert Kuil en Jacob Veenema: ‘Wij merken dat er ‘s zomers behoefte is aan een dagje uit bij de mensen en door een middag varen te combineren met een museumbezoekje of een lunch arrangement kunnen we ook aan die vraag voldoen’. Met dit idee is er tijdens de lockdowns hard gewerkt aan de logistieke kanten van het opzetten van een botenverhuur, zodat deze aanstaande paasdagen dan toch eindelijk van wal kan. Door de mogelijkheid om zelf je arrangement samen te stellen, hopen de heren Veenema en Kuil zowel jong als oud het Leekstermeer op te krijgen. Tevens is de nieuwe dienst van de Borg uitermate geschikt voor grotere groepen. Tot zo’n 50 personen kunnen in de 7 sloepen plaatsnemen, waardoor het de perfecte toevoeging wordt aan bijvoorbeeld een familiefeest, personeelsuitje of verjaardag. Zelfs vergaderen op de sloepen zal een mogelijkheid kunnen zijn; er is immers weinig zo goed voor het denkvermogen als een goede dosis frisse lucht.

De sloepen kunnen vanaf 17 maart gereserveerd worden (varen kan vanaf 3 april) via de website van Grand Café Borg Nienoord. Wat de namen van de vaartuigen zullen worden blijft nog even spannend. Middels een prijsvraag op social media zal er begin maart naar opties worden gezocht, waarvan de winnende creaties vervolgens op de boten komen te staan.

Naar de pagina Botenverhuur Nienoord